SUMMERING AV ÅR 2006

Även detta år måste jag börja med att tacka mina valpköpare. Vilka framgångar ni/vi har haft!

Sorschies Ebér Csimbi

Året började med att jag hade en valpkull - Sorschies C-kull med Csiriz som mamma. De började flytta i slutet av januari och de har hamnat över hela landet. Allt från Arvidsjaur ner till Ljungby. Några av dem har varit ute på utställning och alla har fått bra resultat. Jag ser mycket av mamma Csiriz i dem. Hennes ögon, kropp och framför allt hennes spralliga sätt.

Några av hundarna från B-kullen har röntgats med följande resultat:
Bunyós Hd:A
Busza Hd:B Ad:UA
Bájos Hd:C Ad:UA
Bandika Hd:A Ad:UA

De har även varit ute och visat upp sig och flera har Cert, Cacib, BIR och BIM bakom sig. Det är stora hundar i denna kull och vissa av dem behöver nog ett år till att bli färdiga i kroppen.

Verdi - Sorschies Adó

Även några av A-kullens hundar fortsätter sina utställningskarriärer.
Verdi - Sorschies Adó har varit i Danmark och blivit dansk Champion och han blev även ÅRETS KUVASZHANE 2006! GRATTIS Alex och Per!
Anya har luftat vingarna i Finland och Lettland och tog Championaten i bägge länderna inklusive Cacib, så hon kan nu titulera sig, SUCH NUCH FINUCH NORDUCH LETTUCH samt har även INTUCH i bagaget. She is still going strong! GRATTIS till Ariana och Silvana! Läs mer här.
Annie - Sorschies Álom placerade sig som bästa tik 3 på årets Kuvaszspecial. Inte illa!
Cleo - Sorschies Angyal lånades med till NorjeBoke och kom på reservplats i championklass.

Orphie har haft en avelsgrupp med ovanstående avkommor och det blev 1HP och BIS i NorjeBoke.

Wilma med D-kullen

Den 28/5 föddes Sorschies D-kull. Mor var Wilma - Csigora Csinos Csoda och far var Allando. Det blev en hane och nio tikar. Tyvärr finns inte hanen Danilo med oss längre då hans bakben inte växte rätt. Jag tänker på dig Silvana!
Även ett par av dessa valpar har varit i utställningsringen och även de med bra resultat.

När det gäller mina hemmahundar Orphie och Csiriz så är jag mycket stolt över att båda tjejerna hamnade på Årets Kuvasz lista. Orphie som Bästa tik 2 och Csiriz som Bästa tik 5. Orphie blev även Dansk Champion i år och slutade året som Svensk Vinnare-06.
Tyvärr bekräftades det att Orphie har PRA via både ögonlysning samt gentest. MEN jag har även testat Csiriz och hon visar inga tecken på prcd PRA, gentest-Normal/Clear.

Vi har även fått ett nytt tillskott till familjen, nämligen vår lilla goa eurasier tjej ALZEA. Hon föddes den 14 september i Lysekil på kennel Essmania's och vi är mycket glada över att ha henne här hos oss.

Slutligen så fick jag reda på att Kennel Sorschies blev Årets Bästa Uppfödare 2 på SBHK! WOW!

Jag ser fram emot 2007 då jag planerar att para Csiriz, åka på Kuvaszspecialen som är i Gränna, givetvis NorjeBoke och mycket mycket mer.

Vi syns väl!