SUMMERING AV ÅR 2007

Ojoj vilket år det har varit....

Csiriz med e-pojkarna

I början av året åkte vi ner till Danmark för att para Csiriz, vilken resa!! Snön yrde ner så periodvis fick vi krypköra då man inte såg ett dugg utanför mer än vita, väldigt många flingor. Parningen gick dock bra och den 31/3 födde Csiriz fram 7 GOSSAR. Vilken kull. Det har varit roligt att följa dessa mycket envisa grabbar och det har varit ett nöje att lära känna deras nya familjer.

Vi har hunnit med ett par träffar där vi har haft ringträning, gått promenad och tränat på lite av varje men även hunnit snacka och ha det lite trevligt med andra hundägare.

Sorschies Anya

Om vi börjar med A-kullen så har Anya och Verdi varit ute ett par gånger i ringarna i år och de fortsätter att visa att de finns. Verdi blev Bästa hane 2 nere i Åstorp och ANya blev bland annat Norsk Vinnare 07 i Hamar. GRATTIS!  Verdi har ju numera en perrotik som sällskap och inte för så länge sen utökades familjen med en "liten" irländsk varghundstjeja. Anya har sällskap av Csigora Emir och de kommer snart få hem en liten Emirdotter.

Buszas tre små flickor

B-kullen har också visat framfötterna i ringarna och Busza har blivit SUCH och NUCH och Bandi SUCH. Grattis till er alla. Busza har även blivit mor i år till 6 vackra små barn. En dotter, Three C's Feher Zevilja ägs av oss och kennel Star Sweepers och vi hoppas mycket på denna vackra tös.

Några fler av hundarna från B-kullen har röntgats med följande resultat:
Batór Hd:A/B Ad:UA
Baló Hd:A Ad:UA
Borasz Hd:A Ad:UA

Czéza

C-kullen utvecklas mycket bra och jag är glad över att se Csiriz smile i barnen. De har bra huvuden och kroppar, rör sig mycket bra. Tyvärr finns Csiriz höga svans med.... De har bra temperament. Alla är nu röntgade och deras resultat är följande:
Csárdás Hd:A/C Ad:UA
Csibor Hd:A/B Ad:UA
Csigo Hd:A Ad:UA
Coco-Chanel Hd:A Ad:UA
Cambora Hd:B Ad:UA
Csimbi Hd:A Ad:UA
Csorba Hd:A Ad:UA
Czéza A/C Ad:UA
Flera har även varit i utställningsringarna och tagit en hel del Cert och BIR placeringar. Tyvärr finns inte Czéza kvar hos oss men hon finns i våra minnen. Hon och matte Jeanette hann plocka hem 4 cert och BIR och BIM. Ett härligt par och Czéza blev årets kuvasztik 4. Tänker på dig Jeanette!

Buffa - Difi

Sen kommer vi till D-kullen, ett gäng hoppiga tjejer som har ett härligt temperament. Dias i Norge har tagit två cert och två BIR på raken, vi hoppas på ett till efter tvårårsdagen *ler*. Duna är en härlig tjej som vi hoppas mycket på inför nästa år. Tre av tjejerna har blivit röntgade med A. Dajka, Dalya och Duna.

Elemér - Egész - Eger - Erzog

Sist ut är E-kullen som vi började med. Det har blivit ganska stora gossar nu i slutet av året. Flera har även här varit ute en del med bra resultat. Våran egen hemmagosse Egész- Långöra har placerat sig otroligt bra. Bland annat BIS-2 nere på Internationella i Växjö. Vi får se hur de utvecklas under 2008 men vi tror på dem.

Många av mina valpar har även blivit gentestade för prcd PRA och ni kan läsa om deras resultat här

Gere

Våran härliga gosse Gere, Csigora Gyémánt Gere har flyttat till ett nytt hem ett stenkast från här så vi har haft nöjet att se honom utvecklas under året. Han är en SÅÅÅ härlig gosse som har nästan ALLT. Matte Carina och han har blivit ett riktigt showpar och har hunnit plocka tre cert var av ett i Norge. Han avslutade året som Nordisk Vinnare 07 i Älvsjö. Gere blev också Årets Kuvaszhane 4. Tyvärr har han röntgats med inte så bra resultat B/D. Vi har bestämt att ge honom ett år till att utvecklas och se vad som händer.

Yatzy med matte Sofi

Sen har vi ju våran lilla gosse Yatzy, Edeängs Yster. En kille med både plus och minus. Han har ett bra huvud och uttryck, rör sig kanon. Han är lite trång både bak och fram och tyvärr ingen vidare päls. Vi får se vad som händer med honom nästa år. Matte Sofi gör ett kanon jobb med honom och vi ser fram emot utvecklingen.

Zea

Hur har mina hemmahundar haft det då? Jo Orphie har varit ute 6 gånger och visat att hon inte har trillat bort *ler*. Hon blev BIR på våran Special och slutade som Årets Kuvasztik 2. Hon är en härlig tik som jag hoppas hänger med ett tag till.
Csiriz har som sagt fått sin andra kull valpar i år och i augusti flyttade hon till en vän i Norge. Där lever hon verkligen livet med fjällen direkt utanför dörren. Hon har även sällskap av Three C's Feher Zeus och Csigora Helyes och två små jackar. Visst saknar vi henne emellanåt men jag ler när jag tänker på hur gott hon har det i friheten. Och jag har ju även hennes son Egész här hemma som har mycket efter sin härliga mor.
Sen har vi ju lilla Alzea kvar. Vad har det blivit av den lilla ulltussen då? Jo hon har blivit en mycket vacker dam. Hon har även fått tillbaka sina öron som hon tappade ett par månader *ler*. Hon är visad några gånger i år och hon har hunnit plocka på sig några Cert, Bir och BIM. Hon blev BIM i Älvsjö och därmed Nordisk Vinnare 07. Ingen dålig ullboll va?!

Dajka med matte Linda

Den stora stjärnan i år har varit Dajka! Hon och matte Linda har tagit inte mindre än 8 cert varav det första som nybliven junior på kuvaszspecialen där hon placerades som Bästa tik 3. Hon har plockat 6 BIR. Detta är en ung tik som har en otrolig utstrålning och en bra kropp och rörelser. Hon slutade året som ÅRETS KUVASZ. Grattis Linda!

Som sagt vilket år det har varit!

Jag har lärt känna massor av nya härliga hundmänniskor och jag vill tacka mina vänner och valpköpare för ett härligt år.
Era framgångar är mina framgångar!

2008 kommer börja med att Egész ska ställas på sin första officiellta utställning i Göteborg. Vi valde SV-08 på söndagen och då kommer flera av mina härliga valpköpare. Vi ser fram emot våren/sommaren då det är Världsutställning i Stockholm, Kuvaszspecialen som i år ligger i Norje  Boke, Eurasierspecialen i Lunedet och massor av fler trevliga utställningar. Vi funderar även på en tripp till Ungern i oktober. Eventuellt blir det även en kull valpar till våren. Finns även funderingar på en liten ulltussboll längre fram....

Kramar